Deadlift on yksi rakastetuimmista ja samalla hyödyllisimmistä harjoituksista, joita voit tehdä painoilla. Dellift on osa harjoituksien perusjoukkoa: penkki painaa, kyykky ja itse deadlift. Kyllä, tämä harjoitus ei ole helppo, se on välttämätöntä tehdä valmentajan valvonnassa. Mutta monimutkaisuudesta ei saisi tulla syytä jättää tätä harjoitusta huomiotta, ja tätä varten meillä on 7 painavaa argumenttia.

1. Ajonopeuslihakset toimivat

Deadlift pumppaa useita lihasryhmiä samanaikaisesti, minkä vuoksi tunnet sellaista jännitystä lähestymisen aikana. Deadlift on paljon tehokkaampi kuin mikään eristävä harjoitus. Tee se kerran tai kahdesti viikossa, ja kehität selkänojat, pakarat, ylä- ja alaselän. Lisäksi suorittaessasi tätä harjoitusta pakotat vakauttamaan koko kehon, mikä aiheuttaa kehon staattisen ja pumppaa sen kokonaan. Deadlift nopeuttaa aineenvaihduntaa, mikä auttaa laihduttamaan – tämä on toinen hyvä syy aloittaa harjoituksen tekeminen.

2. Sumo deadlift kehittää voimaa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tämä harjoitus antaa valtavasti lisää voimaa, antaa sinun nopeasti rakentaa lihaskudosta, etenkin niille, jotka vasta alkavat käyttää. Koska koko kehon lihakset ovat mukana harjoituksen aikana, tämä auttaa pelastamaan nivelet tarpeettomalta stressiltä. Pito antaa sinun pumppaa tasaisesti koko vartaloa, lisää kestävyyttä.

3. Käsipainon tyhjennys auttaa parantamaan ryhtiä

Vahva selkä on avain terveydelle. Vahva lihaskehys ei salli selkärangan taivutusta – kuten tiedät, kaarevuus aiheuttaa usein päänsärkyä ja raajojen tunnottomuutta. Jotta veto voidaan suorittaa oikein, ei vahingoittaa selkääsi, vaan pumppata sitä, sinun on noudatettava tekniikkaa ja pidettävä selkä suorana. Metsästys on ehdottomasti kielletty, koska tämä on varmin polku loukkaantumiseen. Kun olet aloittanut pitoa, huomaat, että olet lopettanut rypistymisen, epämiellyttävä jännitys ja epämukavuus katoavat takana. Tämä harjoitus on erityisen hyödyllinen niille, jotka viettävät paljon aikaa tietokoneen edessä ja käyttävät istuvaa elämäntapaa.

4. Deadlift antaa energiaa arjessa

Tätä harjoitusta tekevät harvoin ”ranta-ihmiset” – kaverit, jotka näkevät tavoitteenaan kauniin ruumiin, ei voiman ja toimivuuden. Ajonsiirrot saavat sinut parantamaan sekä visuaalisesti että fyysisesti. Ihmisen on pakko olla vuorovaikutuksessa rasitteiden kanssa koko elämänsä ajan, olipa kyse sitten työstä, rakentamisesta tai pihan siivouksesta. Säännöllinen harjoittelu eliminoi kaikki terveysriskit. Toisin sanoen tämä harjoitus valmistaa sinut arkeen. Et pelkää raskaita asioita tai sitä, että joudut kuljettamaan humalassa olevan ystävän kotiin.

5. Ajoneuvo estää loukkaantumisia

Monet jättävät tämän harjoituksen huomiotta juuri sen traumavaaran takia, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että monissa tapauksissa himo on hieno tapa vähentää selkä- ja alaselän kipuja. Professori, fysioterapeutti Nicholas Likameli suoritti sarjan tutkimuksia ja sanoi seuraavaa: ”Deadlift vaatii vatsan, lantion ja lantion täydellistä hallintaa, mikä on ensiarvoisen tärkeää selkäkipujen hoidossa ja ehkäisyssä.”
Vetovoima käsittää selän lihakset, selkälihakset, pakarat, rhomboid -lihakset, ja tämä yhdistelmä sulkee pois sen tosiasian, että koko kuormitus putoaa yhteen lihasryhmään, joten loukkaantumisriski vähenee. Loukkaantumisen syy voi olla väärä tekniikka, liiallinen paino, jonka ripustit painoon, joten aloittelijoille on parasta treenata tyhjellä palkilla ja kouluttajan valvonnassa kehittääksesi tekniikkaa ja siirtyä sitten eteenpäin raskaisiin kuormiin.

6. Yksi hyötykäyttöjen eduista on, että se säästää aikaa

Deadlift ei ole vain erittäin tehokas, vaan se voi myös säästää arvokasta aikaa. Deadliftissä on useita lihasryhmiä kerralla, ja sen jälkeen ei tarvitse tehdä eristäviä harjoituksia. Jos unohdat kuorma-auton nostamisen, sinun on pakko tehdä useita eristysharjoituksia, mutta silti et pysty saavuttamaan tämän perusharjoituksen antamaa vaikutusta.

7. Deadlift integroituu helposti mihin tahansa harjoitteluun

Jos epäilet, että tarvitset palkin tätä harjoitusta varten, kiireemme miellyttää sinua – tämä ei ole niin. Käsipainot voivat toimia baarin korvikkeena. Tärkeintä ei ole unohtaa tekniikkaa ja tehdä kaikki sujuvasti. Deadlift on yksi urheilu- ja kuntoilumaailman pääharjoituksista, joten jopa aloittelijat voivat turvautua siihen. Iästä tai kokemuksesta riippumatta, ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa tämä vaikea, mutta erittäin hyödyllinen harjoitus. Jos haluat saada massaa – vedä, haluat saada voimaa ja kestävyyttä – tee hätäsiirto.

Written by

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *